SEPA

SEPA: de tijd dringt!

Op 1 februari 2014 is de Europese betaalmarkt een feit. Vanaf die datum moet U zijn overgestapt op de nieuwe Europese betaalstandaarden. Zo’n vijf maanden voor het invoeren van SEPA loopt één op de drie organisaties een hoog risico niet op tijd klaar te zijn voor SEPA. Dat blijkt uit de meest recente SEPA Readiness Thermometer van PwC. Deze organisaties kunnen daardoor problemen krijgen met hun reguliere betaal- en incasso-opdrachten. Bent U al overgegaan tot actie? Wacht niet langer en zorg dat U op tijd klaar bent.

Wat betekent SEPA voor u?
Banken mogen vanaf 1 februari 2014 alleen nog maar betalingen verwerken die zijn voorzien van een IBAN (het internationale rekeningennummer).
Verzamelbetalingen, waaronder salarisbetalingen en incasso’s, moeten in een gewijzigd SEPA bestandsformaat worden aangeleverd.
De rapportages die U ontvangt zullen veranderen. Dit heeft mogelijk gevolgen voor het verwerken van Uw betalingen in Uw bedrijfsadministratie.

Onderneem nu actie
De overgang naar SEPA neemt vaak maanden in beslag. Als U voor 1 februari 2014 niet bent overgestapt op SEPA loopt de continuïteit van Uw betalingsverkeer gevaar. Wacht daarom niet langer en start met voorbereiden, zodat U op tijd klaar bent. Wij helpen U graag aan informatie, tools en een stappenplan die U helpen om Uw organisatie klaar te maken voor SEPA.

Wat moet U doen om op tijd klaar te zijn?
Voorzie Uw overboekingen en communicatie van een IBAN
Stap over op het Europees incasso
Stap over op de IBAN-Acceptgiro
Stap over op het standaard SEPA-bestandsformaat (XML)
Pas Uw bedrijfsadministratie en boekhoudsoftware aan.